FILLERS

Fillers fyller ut och formar huden inifrån. Gelen som används innehåller ämnen som liknar kroppens egen hyaluronsyra, vilken binder fukt och skapar spänst i huden. Hyaluronsyrans effekter är säkra och väl dokumenterade, vilket har gjort denna fillertyp till den mest använda i världen. Hyaluronfillers finns i olika tjocklekar och konsistenser vilket ger dem ett brett användningsområde.

Ålder, hormoner, solexponering och rökning är alla faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.
Dessa faktorer gör huden skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är så viktig för att bibehålla fukt. Genom att injicera små mängder fillers, som innehåller hyaluronsyra, i huden binder den till sig vätska. På detta sätt får man ett resultat med en naturlig utfyllnad över fina linjer och rynkor.

 

I många fall krävs en uppbyggnadsfas, dvs vi kommer inte att nå slutresultatet med 1 behandling. Avgörande faktorer för detta är vilket resultat du som kund önskar uppnå samt hur pass mycket volymförlust du har i ansiktet när vi påbörjar behandlingen. Det krävs i regel 2-3 behandlingar under uppbyggnadsfasen för läppar. Några veckor efter den första behandlingen kan man uppleva att läpparna återgått i princip till utgångsläget. En påfyllning behövs oftast 1-2 månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat. När man har uppnått önskat resultat räcker det med underhåll 1-2 gånger per år.
Övriga delar av ansiktet bygger vi upp med ca 6 månaders mellanrum tills vi når det resultat som vi har kommit överens om under konsultationen.

BEHANLINGSOMRÅDEN

Läppar

Med åren minskar halten hyaluronsyra i läpparna och därmed även läpparnas volym. Minskad mängd hyaluronsyra leder till att rynkor framträder och att läpparna blir mindre fylliga. Volymförlusten gör våra läppar tunnare och linjer kan utvecklas längs med läppkanten. Fillers fyller ut linjer och rynkor omkring läpparna, samtidigt som hyaluronsyran drar till sig och bibehåller fukten i läpparna. Första gången du gör en läppförstoring så återfuktas läpparna först och främst, vilket gör att resultatet du ser direkt efteråt kan förändras. Vill du ha mer volym i läpparna rekommenderas att du upprepar behandlingen efter ca 3 månader.

Nasolabialveck & mungipor

Området kring munnen ger ofta ett budskap om vår ålder. Mungipor som pekar nedåt ger ett surt intryck och djupa nasolabialveck gör att du ser äldre ut. Ofta beror framträdande nasolabialveck och sura mungipor på volymförlust i midface, dvs kinder och ibland även käklinje. Med fillers och rätt injektionsteknik kan man släta ut nasolabialveck och sura mungipor.

kinder/kindben

Med åldern förlorar vi även volym i midface/mellanansiktet. Våra kindben blir plattare och vi förlorar volym i våra fettkuddar. Detta leder till slappare hud ner mot käklinjen och skuggor och veck vid nasolabialvecken och mungiporna. Även området under ögonen påverkas. Genom att återskapa den förlorade volymen i kinderna med fillers får du ett lyft av huden och kan förbättra hela nedre delen av ansiktet och även ögonområdet, då det sker en viss hudåtstramning.

käklinje

Ett annat vanligt tecken på åldrande är en mindre rak och markerad käklinje. Detta beror ofta på volymförlust i kinder, förlorad benstruktur och volymförlust i käkvinkeln. Följden blir slappare och för mycket hud vid käklinjen och kan skapa skuggor och problematik vid mungipor samt sk ”hamsterpåsar”, vilket är en kombination av fettkudde och slapp hud. Genom att återskapa den förlorade benstrukturen med fillers får du en åtstramning av huden och en rakare och jämnare käklinje. Käklinje är också en vanlig behandling för män, som önskar framhäva sina maskulina drag.

haka

Om du önskar förstärka dina ansiktsdrag, hakparti eller markera din haklinje kan detta göras med hjälp av fillers. Det kan vara att du inte gillar din profil från början men kan också bero på att du förlorar både benstruktur och fettvolym med åldern.

Vanliga frågor

GÖR DET ONT?

Vi läppbehandling erhåller du bedövningssalva innan vi påbörjar behandlingen, vilket gör att själva sticken känns mycket lite. Produkterna jag arbetar med innehåller 0,3% lidokain, som är bedövande, för att göra behandlingen mer behaglig. Tål du inte lidokain så meddela mig när du bokar din behandling så tar jag hem produkter utan lidokain.​

HÅLLBARHET & RESULTAT

Hur länge din behandling håller beror på vilket material som används och din ämnesomsättning. Vissa personer bryter ner produkten snabbare än andra.
Eftersom preparatet bryts ner i kroppen kommer du med tiden att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet.

En påfyllnadsbehandling efter ca 3-4 månader rekommenderas efter första behandlingen. Då behöver man inte börja om från början och behandling nr två kommer att hålla längre än din första.

Efter din fillersbehandling kommer du att få eftervårdsråd. Det är normalt att uppleva lite obehag efter behandlingen, såsom rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet. Detta upphör vanligen efter några dagar, upp till 1–2 veckor.
Du ska inte massera det behandlade området efter din behandling.

KONSULTATION

Har du inte tidigare fått behandling och är osäker på vilken behandling du ska välja för att uppnå önskat resultat så boka in dig på konsultation. Dessa är alltid kostnadsfria.

Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilket resultat du är ute efter.

Du kan såklart boka behandling i samband med din konsultation eller boka behandling utan konsultation, om du vet vilket området du vill behandla.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR DIN BEHANDLING

– Ej ha infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen.
– Ej ha kvissla eller finne i injektionsområdet.
– Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
– Ej vara gravid eller amma.

Om du äter Magnecyl, Ipren eller liknande kan du lättare få blåmärken i injektionsområdet.
Välj en behandlingsdag då du inte ska träna samma kväll.

PRISER 2021

0,6 ml 2500 kr
1ml 3000kr
2ml 5000kr
3ml 7000kr