Massage

Att unna sig en massage lite då och då, för att det är skönt, är något som många gör. Vad du kanske inte visste är att regelbundet ge din kropp en massage kan vara rent av hälsofrämjande. Det finns många fördelar med massage och många studier pekar på hälsofördelar såsom ökad blodcirkulation, motverkad stress och mycket mer.

Genom att regelbundet bli masserad får du ta del av alla fördelar din kropp bjuder på i samband med och efter behandlingen. 

Studier har visat att under en massage frisätts oxytocin, även kallat vårat “må bra hormon”. När oxytocin frisätts i kroppen reagerar hela systemet. Blodtrycket sjunker, pulsen går ner, kortisolet sjunker och oron minskar. Vi mår helt enkelt bättre. 

Jag är diplomerad massageterapeut, med flera års erfarenhet. 
Är det första gången du kommer till mig lägger jag ett par minuter av tiden på att gå igenom vad du önskar få ut av behandlingen samt hur vi ska kunna nå dit.

Massagens djup anpassas individuellt efter kundens behov och önskemål.

Jag använder mig av massage, djupvågsbehandling, triggerpunkter samt stretching för att du ska få så bra resultat som möjligt av din behandling.

VAD HÄNDER I KROPPEN?

ÖKAR BLODCIRKULATIONEN

Genom en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.

STÄRKER IMMUNFÖRSVARET

Massage ökar antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket gör att man blir mer motståndkraftig mot infektioner.

FÖREBYGGER & LINDRAR SPÄNNINGSHUVUDVÄRK

En vanlig anledning till huvudvärk är spänningar i axlar och nacke. Dessa muskler mjukas upp med hjälp av massage.

MOTVERKAR STRESS

Vid beröring och massage frigörs ”må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.

PÅSKYNDAR LÄKNING & ÅTERHÄMTNING

Genom massage får du en ökad syretransport till musklerna vilket leder till att läkning och återhämtning går snabbare.

MINSKAR ORO & DEPRESSION

Massage minskar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.